Tilbudsproces & tilbudsskrivning

Tilbudsskrivning er en højt specialiseret disciplin, der har store omkostninger for mange virksomheder, uden de rigtige resultater til følge. Den rigtige proces og strategi har afgørende betydning for, om tid og ressourcer er godt givet ud.

Undersøgelser har vist at kvaliteten af tilbud er svingende med en overvægt imod de generiske og oversælgende med for meget fokus på egne services og behov.

Igennem 12 års med fokus på forbedring af tilbudsprocesser og tilbudsskrivning i PwC, KPMG og Accenture har jeg samlet de bedste metoder i en effektiv proces, der øger jeres vinderchancer ved at levere præcise og sælgende kernebudskaber. Vi ser på processen, opbygger strategien og skriver skræddersyede tilbud der fænger og udfordrer kunden.

Den gode tilbudsproces fokuserer og koordinerer indsatsen og sparer på jeres ressourcer samt sikrer kvaliteten af det afleverede tilbud. Et præcist og velformuleret tilbud adskiller jer fra konkurrenterne og øger vinderchancerne.

Målgruppe

Tilbudsteams, Bid Managers, medarbejdere involveret i tilbudsprocesser og ledere med ansvar for strategi og strukturering af tilbudsprocessen.

Personligt udbytte

Du vil få konkrete værktøjer til at strukturere en effektiv tilbudsproces, tilbudsstrategi og skriveværktøjer specifikt udviklet til tilbud. Du vil også blive inspireret til at tænke nyt og kreativt i tilbud og vi vil diskutere hvilke typer tilbud der passer til hvilke typer kunder.

Virksomhedens udbytte

Som virksomhed vil du få en processtruktur der sparer ressourcer i tilbudsprocesserne og konkrete værktøjer der øger jeres vinderchancer.

Metode

Kurset tilpasses virksomhedens behov og kan varieres fra 1-2 dage. Alle kurser tilbydes på dansk eller engelsk og kan afholdes hos Rapohr på Næsseslottet i Holte eller hos jer.

Varighed

Kurset foregår som en workshop med lige dele øvelser og teori. Kurset er baseret på salgsteori og underviserens mangeårige erfaring med tilbudsprocesser og skrivning. Kurset vil formes af deltagernes erfaring og engagement. Alle kurser kan finde sted på både dansk og engelsk.